Over Ons

Over Ons

Onder de noemer Musical-Lab is een initiatief gestart waarin het aanbod aan musicallessen in Goirle een doorstart krijgt. Drie docenten continueren de musicallessen waar  Goirlese kinderen, tieners en volwassenen hun musicaltalent kunnen ontplooien.

Musical-Lab koestert de droom dat iedereen de kans krijgt om van podiumkunst te proeven. Of je nu bulkt van het zelfvertrouwen of stilletjes aan de kant zit. Want daar op het podium en op de repetitievloer, ontdek je hele nieuwe werelden in jezelf en om je heen. Het zet je in beweging, het zorgt voor hechte vriendschappen en het geeft je een berg aan zelfvertrouwen mee voor in het dagelijks leven.

Met onze laagdrempelige workshops en met onze projecten op locaties proberen we ook diegene te bereiken die normaliter niet zo snel het theater binnen stappen of niet zo snel een ‘dure’ musicalcursus gaan volgen.

Op deze manier draagt Musical-Lab in grote mate bij aan het plezier en de persoonlijke en culturele ontwikkeling van jong en oud.

Zingen, spelen en dansen. De één is er wat beter in dan de ander. Maar ons motto is: wat niet is, kan nog komen. Mits je er voor wilt gaan.  Daarom is bij Musical-Lab iedereen tussen de 6 en 75 jaar welkom. Voorop bij Musical-Lab staat het plezier, de creativiteit en de groeiontwikkeling van onze leerlingen.

Uiteraard willen ook wij mooie voorstellingen maken met onze leerlingen. Maar nog belangrijker: elke leerling verdient een rol waar hij of zij zijn tanden in kan zetten, waarin hij kan groeien. Wat we willen voorkomen is dat iemand steeds dezelfde soort rollen krijgt; hoe goed hij of zij dat ook kan.

Image

Het Team

De opleiding wordt verzorgd door vier personen die ieder hun sporen hebben verdiend in hun discipline
Image

Elise Huibers-van Riel (Drama/Regie)

Image

Chris Tanamal (Dans/Choreografie)

Image

Rik Hirdes (Zang)

Samantha Klaren (Dans/Choreografie)

Samantha Klaren (Dans/Choreografie)

Elise

Elise Huibers, ook wel bekend als Elise van Riel. In 1996 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (Artez). Dat is inmiddels al heel wat jaartjes geleden, maar nog steeds is Elise een jonge hond in het veld. Een duizendpoot. Ze geeft toneelles aan kinderen, jongeren en volwassenen. Schrijft, regisseert, geeft trainingen en is productieleider bij diverse evenementen. Met tomeloze energie en enthousiasme stort ze zich op al haar projecten en lessen.
  

Elise neemt het woord: 
'Het is prachtig om mensen te zien genieten. Op de spelvloer, maar ook in het publiek. En stiekem, vaak zonder dat ze het in de gaten hebben, zet je ze aan het denken. Je raakt de mensen, brengt ze in beweging. Ja, ik ben een bevoorrecht mens. Als ik mijn werk goed doe, dan is de spelvloer een veilige plek. Een plek waar je als leerling er lekker op los kunt experimenteren. Het resultaat is vaak zeer ontroerend, soms ronduit briljant, regelmatig super weirdo, maar ook ... heel puur. Ik heb een pracht vak, dat ik dit elke dag mee mag maken.'​

 

Chris

Christian studeerde aan de CIOS sportopleiding en de Fontys Dansacademie. In 1993 stond hij voor het eerst op de planken in de Efteling met de Maria Moore Dancers, "Showtime met Pardoes". Daarna volgden er nog vele theatershows in binnen en buitenland, oa: Sister Act, Miss Saigon, Tarzan, The Lion King, Aïda, De klokkenluider van de Nottre Dame, Jeans, Move, Showbizzcity (Hollandshowballet).
Voor de televisie speelde Christian in o.a. De Co-Assistent, Max Adventures, Goede Tijden Slechte Tijden, Jeuk en sprak hij stemmetjes in voor verschillende films/series.

Toen hij de overstap van de sportwereld naar de danswereld wilde maken werd hem dat sterk afgeraden. Te oud, niet muzikaal te stijf.
Maar hij was vastbesloten en wilde perse leren dansen. Het is een passie.
Dat is wat hij zijn leerlingen mee wil geven, als het je passie is, ga er voor.
Zoals zijn oud leraar en later zijn choreograaf en regisseur altijd zei:
"vooral doorgaan"

Rik

Zingen én acteren. Als 12 jarige jongeman deed Rik Hirdes niks liever. En nu nog steeds. Hij heeft de MBO theaterschool in Tilburg afgerond, is in 2019 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater Klassiek aan de FHK (Fontys Hogeschool voor de Kunsten), heeft zijn minor in educatieve vakken op zak en volgt momenteel een Master opleiding richting Music Theatre. Rik timmert niet alleen flink aan de weg als acteur en zanger, maar stort zich ook vol overgave op het lesgeven.
 

Rik aan het woord:
Het is fantastisch om met zoveel verschillende leeftijdsgroepen muzikaal bezig te mogen zijn. Het geeft energie. Als je merkt dat een leerling onder jouw begeleiding stappen vooruit zet… Soms kleine stappen, soms mega grote stappen… Hoe dan ook. Altijd geeft zo’n stap een enorme boost. Niet alleen aan de leerling en aan mij, maar ook aan de groep.

Zingen doe je met je hart. En daar gaan we, als groep, liefdevol mee aan de slag. En dan… Als het zingen gecombineerd gaat worden met de andere twee disciplines… en je ziet de leerlingen genieten, dan ben ik een trotse zangcoach!

Sam

Als klein meisje van 5 jaar is Samantha begonnen met het volgen van dans-, theater- en zanglessen bij Jeugdtheater Hofplein Rotterdam. Met heel veel plezier heeft ze in diverse professionele musicals mogen spelen, zoals Les Misérables, Ciske de Rat en Kruimeltje. Vervolgens is ze zich gaan focussen op dans en het doceren van deze kunstdiscipline. Inmiddels is ze afgestudeerd als professioneel allround dansdocent aan de Academie voor Danseducatie (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) en is ze werkzaam op diverse dans- en musicalscholen in Rotterdam en Tilburg. Naast dansdocent is Samantha ook een uitvoerend danseres en danst ze met regelmaat in videoclips van Nederlandse artiesten. Als echte veelzijdige duizendpoot is ze ook een stemactrice en spreekt ze stemmen in voor films en series voor Netflix, Disney Channel, Zapp en Nickelodeon. 

Samantha aan het woord: 
Als dansdocent en persoon vind ik het belangrijk om een veilige, leerrijke en motiverende leeromgeving te creëren voor de leerlingen met wie ik mag werken. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit om mijn leerlingen op dansant en persoonlijk vlak kleine en grote stappen te zien maken. In mijn lessen draait het om individueel en gezamenlijk proberen, leren en enthousiasmeren. 

Contact

Stichting Musical-lab
Correspondentieadres:
Van Tetterodestraat 53
5012JB, Tilburg

IBAN: NL 67 RABO 0360 6515 42

06-46367748
info@musical-lab.nl